Slezsák József
1945-2021

Gregó Lajos

 

Archívum 2019

MIKULÁS 2019
2019. december 04.

Polgármester, Képviselő-testület eskütétele
2019. október 30.

Választási eredmény
2019. október 14.
14 2019 Képviselő eredmény.pdf//14 2019 melléklet.pdf
13 2019 HVB PM eredmény.pdf //13 2019 melléklet. pdf
Polgármester: Slezsák József
Képviselők: Filó József, Hágel József

EGYÜTT EMLÉKEZTÜNK AZ 56-os FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARCRA GALVÁCSON
2019.október 22.

A BÜKK 900 TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC TISZTELETÉRE MÁR 3. ALKALOMMAL RENDEZTE MEG A BÓDVA-VÖLGYI 56-OSOK EMLÉKTÚRÁT, AMELYRE A TÉRSÉG ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁIBÓL DIÁKCSOPORTOKAT HÍVTAK A BÓDVA-VÖLGYI ÖTVENHATOSOK TANÖSVÉNY bejárására.
A túrán azt a rendhagyó tanösvényt járták be, amellyel a Galvács környéki dombokon emléket állítottak az 1956-os forradalom Bódva-völgyi munkástanácsának.
A túra programját Galvács Község Önkormányzata és a Galvácsért Baráti Kör Egyesület összekapcsolta a település 1956-os Emlékünnepségével, az emlékfal koszorúzási ünnepségével.
Már kora délelőtt, mikor még sűrű köd lepte be a falut, 5 busszal több száz gyerek érkezett tanáraikkal együtt Galvácsra a faluközpontba az 56-os emlékpark elé. A faluháznál elvégezték a regisztrációt, majd szinte minden gyerek a gyülekező mellett kiállított Csepel teherautót csodálta meg.
A gyülekező után a túrázók és a Galvácsiak is az 56-os emlékparkba mentek ahol ünnepi megemlékezést tartottak. A HIMNUSZ közös eléneklését követően Lázók Melinda műsorvezető megnyitotta az ünnepséget, melynek kezdetén Benke András Szendrői Református lelkész áhítatott tartott, majd a szendrői Református Iskola 7 osztályosai ünnepi műsorral emlékeztek az 56-os eseményekre.
Ünnepi beszédet mondott: Slezsák József Galvács polgármestere és dr Hatvani Zoltán.
Az ünnepi köszöntők után elhelyezték az emlékfalon a kegyelet virágait. A koszorúzást követően a Szózat eléneklésével ért végett az ünnepi megemlékezés.
Az ünnepség után az iskolások elindultak a tanösvényen az 5 km –es túraútvonalon a Görög-bérc emlékműhöz. Ekkor már a nap is kisütött, így a gyerekek nagyon élvezték a csodálatos földrajzi környezetben, az októberi nyárban a túrát, melynek vonalán hét kopjafa hirdeti az 56-os hősök emlékét. Az emlékműnél a túrázók teljesítését bélyegzővel igazolták, majd egy-egy közös fotózás után a Görög-bérc tetőről elindulva csodálatos panoráma tárult a túrázók elé.
A faluházhoz érkezve valamennyi túrázó aki teljesítette a túraútvonalat oklevelet és kitűzőt kapott. A túra után a megéhezett gyerek részére 3 nagy üstben ebédre gulyásleves készült, melyet jóízűen fogyasztottak el a jó levegőn elfáradt gyerekek. Az 56-os események emlékünnepsége, a túra és a finom ebéd után kellemes élményekkel indultak haza a gyerekek.


EMLÉKEZZÜNK AZ 56-os FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARCRA
2019.október 14.

Meghívó

Galvács Község Önkormányzat és Galvácsért Baráti Kör Egyesület meghívja az 1956-os Emlékfal koszorúzási ünnepségére.

Helye: Galvács, 56-os emlékmű
Ideje: 2019. október 22. 10:30

Program: Himnusz
Megemlékezés Dr. Hatvani Zoltán
Koszorúzás
Szózat
A rendezvényen való részvételi szándékát
kérem legyen szíves az Önkormányzat felé jelezze.
Galvács, 2019. október 14.
Üdvözlettel: Slezsák József s.k.
polgármester


Választási hirdetmény
2019. szeptember 09.

MEGHÍVÓ
Szendrői Helyi Választási Bizottsága 2019. szeptember hó 9. napján (hétfő) 16.30órától a Galvácsi Faluházban tartja soron következő ülését, melyre tisztelettel meghívom.
NAPIREND

    1. Jelöltek sorrendjének kisorsolása


Választási hirdetmény
2019. augusztus 27.

Választási hirdetmény SZE-3067_5/2019/Letölthető*pdf


Galvácsiak Országos Találkozója 2019. augusztus 18.
2019. augusztus 18.

2019. augusztus 18-án Galvács Község Önkormányzata és a „Galvácsért” Baráti Kör Egyesület GALVÁCSIAK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJÁRA, az I-II. Világháborús Emlékmű szenteléssel egybekötött kulturális rendezvényére /FALUNAPRA/ hívta a galvácsiakat, az elszármazottakat, az I.-II. Világháborúban elesettek hozzátartozóit.
Az ünnepség a galvácsi római katolikus templomban az I-II. Világháborúban elesettekért tartott szentmisével kezdődött.A miséről kijövet a hívek a templomban megáldott, megszentelt új kenyeret fogyasztották el.

A szentmise után az ünneplők Galvács község központjában található, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával felújított emlékműhöz vonultak, ahol Lázók Melinda műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd a Himnusz eléneklése után a szendrői Mazsorettek mutattak be színvonalas műsort. Az emlékműnél beszédet mondott Slezsák József polgármester. Ünnepi beszédében köszöntötte a meghívott vendégeket, kiemelten köszöntötte és méltatta Pálinkás József urat, Galvács szülöttjét: magyar atomfizikust, politikust, egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia tagját. Köszöntötte Galvács lakosságát, az I-II. Világháborúban elesett áldozatok hozzátartozóit. Ünnepi beszédet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, majd Vanyó Péter káplán és Benke András református lelkipásztor megszentelte és megáldotta a felújított emlékművet.
Emlékműnél az elesettek hozzátartozó, a községi, járási vezetők koszorút helyeztek el. Az avatási ünnepség a Szózat és a Székelyhimnusz eléneklésével zárult.
Az ünnepség a község szabadidő parkjában folytatódott, ahol az önkormányzat megvendégelte a rendezvényen megjelent vendégeket, majd a színpadon megkezdődtek a kulturális programok. Elsőként a Stereo Band vidám gyermek műsorral szórakoztatta a kicsiket. Közben a park területén ugrálóvár és habparty várta a gyerekeket. A játék mellett a parkban sátorosok kínálták portékáikat, de a kellemes időben nem hiányoztak az üdítő italok, és a jó hideg fagylaltok sem. A gyerekműsor után a vendégek nagy örömére retró slágerekkel szórakoztatta a bulizókat Szandra és Attila, akik már harmadik alkalommal léptek színpadra Galvácson, A kellemes ritmusokra többen táncra is perdültek. A jó hangulatú buli a Stereo Band zenéjével folytatódott, akik fergeteges galvácsi bulival zárták a falunapot.Köszönet Galvács Község Önkormányzatának, a képviselő testületnek, a lebonyolításban közreműködőknek és a támogatóknak.


Galvácsiak Országos Találkozója 2019. augusztus 18.
2019. július 18.
A képekre kattintva a MEGHÍVÓ nagyobban is letölthető!

KISGÉP SZERELŐ MŰHELY GALVÁCSON
2019. június 23.

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

GYERMEKNAP GALVÁCSON 2019. május 25.
2019. május 30.


SZILVESZTERI PARTY GALVÁCSON
2019. január 02.

Galvács Község Önkormányzata és a Galvácsért Baráti Kör Egyesülete által szervezett Szilveszteri Party.

A képekre kattintva a galéria megtekinthető!
A képekre kattintva a tűzijáték videója megtekinthető!

Archívum: 2021|2020| 2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2009>|Főoldal

© 2004 - 2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató