Slezsák József
1945-2021

Gregó Lajos

 

Tájszoba kialakítása Galvácson

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt érdeklődő kérem, engedje meg, hogy bemutatkozzunk. A Galvácsért Baráti Kör Egyesületünk 2006. júniusában alakult, azzal a céllal, hogy a falu elnéptelenedését megkísérelje lelassítani, élhető, vonzó település legyen az itt lakóknak és az idelátogatóknak kedvelt célállomása. Taglétszámunk 45 fő, a település lakói, elszármazott galvácsi lakosok, szimpatizánsok, itt élők rokonai. Fő tevékenységünk: Galvács község kulturális örökségének feltárása, ápolása, hagyományőrzés, kultúrműsorok szervezése, lebonyolítása. Sportesemények előkészítése, szervezése lebonyolítása, a község sport életének támogatása. A település érdekeit szolgáló társadalmi, közösségi munkavégzés előkészítése, szervezése, lebonyolítása, különös tekintettel a település természeti- és épített környezetének védelmére, településfejlesztési tevékenység. Szociális étkeztetés megszervezése, lebonyolítása, idősek, betegek és rászorultak támogatása. Kapcsolattartás más civil szervezetekkel.Jelen fejlesztésünk tárgyát képező épület eredeti építészeti jegyeinek visszaállításával létrejött Tájszobánkat a Csereháti Településszövetség és História Völgy programba szeretnénk beilleszteni. Új közösségi, kulturális szintterévé kívánjuk tenni a település minden lakójának, illetve a falusi turizmus résztvevői számára.Legyen a vendégünk, tekintse meg a település múltját bemutató kiállítást, ahol kiemelt szerepet kap a juhászattal kapcsolatos tárgyi és szellemi örökség.
Galvács, 2014. május

Slezsák József
Galvácsért Baráti Kör Egy
esület elnök

TÁJSZOBA

Cím:3 752 Galvács, Fő u. 19

Elérhetőségek
:

Telefon: 48/560-561
Fax:
48/461-136
E-mail: galvacsfaluhaz10@axelero.huNyitva tartás: A Tájszoba előzetes bejelentést követően tekinthető meg. A fenti elérhetőségek valamelyikén, vegyék fel a kapcsolatot.

Üzemeltető:
A Tájszoba üzemeltetését a Galvácsért Baráti Kör látja el.

PROJEKT BEMUTATÁSA

Kedvezményezett: Galvácsért Baráti Kör Egyesület
Cím: 3752 Galvács, Újsor utca 11.

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege:
9.850.119 Ft ( € 33.689)

A fejlesztéssel érintett épület az 1800 években épült ház Galvács legidősebb háza, amit célunk volt megmenteni a jövő nemzedéke számára. A helyi erőforrások, termékek, alapanyagok hasznosításának újabb módjait és lehetőségeit kívánjuk bemutatni.
Az egyesület 2011-ben a LEADER HACS Borsod- Torna -Gömör Egyesülete által kiírt pályázatukból három pályázatot adott be, és mind a hármat elnyerte. Ezek a következők:• Tájszoba kialakítása Galvácson bruttó összeg: 10.000000 millió Forint• Rendezvény: Juhászati Szakmai Napok megszervezése bruttó 1.50000Ft• Kis értékű eszköz beszerzése bruttó 1.000000 Ft-ot nyertünk, melyből 10 db tárgyalóasztalt, és 60 db széket vásároltunk. Az alábbi képeken nyomon követheti a projekt megvalósításának lépéseit.

 

© 2004 - 2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató